Artikler

Uddrag af artikel fra Bolius.


Hvad kan du gøre i haven for at gøre huset mere værd?


Det første indtryk er som nævnt vigtigt. Når det drejer sig om en villa eller et rækkehus, vil det første indtryk som regel være haven og grunden udenfor huset.

Det kan derfor være en god idé at lægge lidt energi i at få de udendørs arealer til at tage sig godt ud, så din grund er klar til salg og fremstå indflytningsklar for potentielle købere.

For mange købere er det vigtigt, at det er rart at opholde sig i haven og på terrassen. En del boligkøbere flytter måske netop fra en lejlighed for at få en have.


Terrasse

Stort set alle huskøbere lægger vægt på, at der er godt samspil mellem hus og have. Rigtig mange foretrækker, at der er forbindelse fra huset til haven i form af en god terrasse, der ligger i direkte forlængelse af stuen eller køkken-alrummet.

En god terrasse virker næsten som en udvidelse af boligens areal og vil ofte kunne fungere som et ekstra opholdsrum om sommeren. Det er derfor et stort plus, hvis huset har en eller flere gode terrasser, der signalerer, at man kan opholde sig udenfor i solen på alle tider af dagen.

Hvis du med små midler kan få din terrasse til at virke mere indbydende, er det en god investering. En god terrasse kan øge interessen betydeligt og vil gøre det nemmere at sælge huset hurtigt.

Dyre projekter, som fx en hævet træterrasse eller anlæg af et større fliseareal, vil normalt ikke kunne tjene sig hjem økonomisk. Men indret terrassen lidt hyggeligt, sæt nogle krukker med blomster op evt. køb nye have-møbler eller blot nye hynder.


Haven

Der er meget stor forskel på, hvilken slags have forskellige købere ønsker sig.

Nogle er haveentusiaster og vil gerne have urtehave og rosenbede, mens andre føler sig afskrækket ved tanken om for meget havearbejde. De ønsker sig mest af alt en græsplæne og en hængekøje.

Derfor kan man ikke sige noget entydigt om, hvilken type have der appellerer mest til køberne. De fleste vil dog gerne have en have med gode haverum og siddepladser - uanset hvor stor eller lille haven er.

Men sørg for at haven fremstår salgsklar og ser velplejet ud, græsset er klippet og der ikke er for meget rod i hjørnerne.


 

Uddrag af artikel fra Ekstrabladet


Godt førstehåndsindtryk

Skab den helt rette stemning for den kommende ejer af huset. Det er vigtigt, at førstehåndsindtrykket er i top, og det kan du få med ganske få midler: Ryd op foran huset, slå græsset, stil havemøblerne pænt, og plant nye blomster i havekrukkerne.

Det er altafgørende, at huset virker indbydende, når man – som mulig køber – ser det for første gang.


Giv haven en kærlig hånd

Når du sætter dit hus til salg i sommermånederne, er det vigtigt også at give kvadratmeterne udendørs et løft. Inden du går i gang, skal du blot forberede, som hvis du selv skulle tilbringe de næste timer i haven med familien.

Indret derfor havens små hjørner med puder og plaider, og sæt hynder i havemøblerne. Sæt til sidst prikken over i'et ved at stille en lækker lemonade og et par glas frem på havebordet.Uddrag af artikel fra Berlingske Tidende


Den indvendige fremtræden er den vigtigste, men det er også smart at kaste lidt energi på haven.

- Hvis havelågen piber, og hvis indkørslen ligner en rodebunke med alt muligt skrammel, er det et rigtigt dårligt førstehåndsindtryk i forhold til en indbydende have med fine krukker og blomster eller lys i træerne om vinteren, fortæller ejendomsmægleren.

       

         Kaiservilla - Ellemosevej 109A - 2900 Hellerup - Tlf.: 61 60 73 59 - Mail: info@kaiservilla.dk - CVR: 37 89 94 88